ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Клиенти: Мамят ни жестоко! Все едно е дали ще поръчаш "Шопска" или "Овчарска" | ||||||
| ||||||
Тарикатлъците са започнали след ковид пандемията, но в момента продължават с пълна сила. Така се оплакват възмутени клиенти от цялата страна. Дори скъпите ресторанти, които предполагаемо държат на реномето си, напоследък си позволяват да сервират остатъци от предишен ден и явно стара храна. Масово се намаляват и порциите. Най-много се намалява грамажът на салатите и гарнитурите към основните ястия. Салатите, сервирани в повечето заведения са наполовина на съдържанието предлагано преди, споделят редовни клиенти. Препълнените купички със зеленчук и добавки от сирене, кашкавал, пармезан и прошуто вече не са на мода. Особено по-скъпите добавки понякога почти липсват в порцията. Ако си поръчате "Овчарска салата" например, не разчитайте да видите нещо друго освен краставици и домати. Шунката, гъбите и яйцето ще са или няколко дребни парченца, или съвсем липсват. "Все едно е дали ще поръчаш "Шопска" или "Овчарска", салатата на практика е една и съща", ядосват се клиентите. Най-неприятната изненада за хората са обаче основните ястия с месо. Мнозина се оплакват, че в скъпи заведения получават стара пържола, дори с неприятен аромат. И то за порция на цени между 25 и 30 лева. За да задушат неприятната миризма на старо месо, готвачите слагат безумно много подправки и така месото става почти невъзможно за ядене, оплакват се клиенти. Ако пък поръчвате скара с гарнитура няма да намерите вече обилна добавка от картофки или лютеница. В чинията със скарата ви ще се мъдрят няколко дребни картофчета и лъжица доматено пюре, разказват клиентите. Десертите също са с оскъден грамаж почти навсякъде. Парчето торта вече се предлага почти прозрачно и по сладкарници, и по ресторанти, въпреки че струва 7-8 лева. А крем-карамелът и кремът "Брюле“, са почти на дъното на купичката. Оплаквания валят и от грамажа на питиетата. Сервират се големи водки или ракии с "отрязан“ грамаж, а виното в чашата е под половината, пише "Уикенд". Хората са категорични, че заведенията се опитват да печелят на гърба на хората. Но според тях те накрая ще изгубят постоянните си клиенти и оттам и печалбата си. "Ако искаш да привлечеш и задържиш клиента, трябва да предлагаш вкусна и качествена храна и да не го удряш в порцията. Още повече че грамажът най-често е отбелязан в менюто", категорични са всички посетители. Все едно се върнахме в соца, ядосват се разочаровани клиенти. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Забраните на Архангелова задушница
10:26 / 01.11.2024
Александър Сано: За първи път виждам подобно нещо
19:09 / 01.11.2024
Земетресение в България
16:37 / 01.11.2024
Дано няма изненадани шофьори днес в Пловдив
05:00 / 02.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета