Кое би могло да увеличи стойността на имота и значително да намали сметките ви за ток?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 08.10.2023
4584
Според данни на Евростат България е на първо място в Европейския съюз по дял на населението, които не могат да поддържат дома си адекватно топъл – 22,5 на сто.

Средно за населението на Съюза този показател е 9 на сто.

Сред страните с най-голям дял на хората, които не могат да поддържат дома си адекватно топъл, освен България, са също Кипър и Гърция - с по близо 19 на сто от населението, Испания – 17% и Румъния 15 на сто. За разлика от тях с най-нисък дял на тези хора е Финландия - с малко над 1% и Люксембург с 2%.

Експерти съветват, че ако инвестираме в топлоизолация на външните стени, то сметките ни за ток ще бъдат намалени с поне 35%, а и самата стойносто на имота ви ще бъде увеличен.

Топлоизолацията представлява система от изолационни материали, свързващи елементи и защитни покрития. С тях се изолират конструктивните елементи на сградата с цел подобряване на коефициента им на топлопреминаване. Най-добър ефект се получава при топлоизолиране на всички външни елементи − покриви, тавани, стени, подове.

От друга страна, ако погледнем икономиите на енергия, съответно по-ниските сметки за отопление на 200 кв. м къща, средно месечно може да пестим между 50 и 150 евро в зависимост от вида енергоизточник. Това означава, че посочената по-горе инвестиция се изплаща за срок от 4 до 7 години, като в този период например месечната вноска по кредита може да плащаме от разликата в сметките за отопление. Не бива да забравяме, че след изтичането на този срок за отопление ще плащаме само малка част от сметките отпреди полагането на топлоизолацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).