ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кога е по-добре да се сдобием с нов апартамент сега или след приемането ни в еврозоната, говори експерт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 05.08.2024Коментари (0)2057
©
Доходите се повишават и икономиката расте, което на свой ред прави пазара стабилен и е напълно нормално това да води до увеличаване на ипотечните кредити. Това заяви в интервю за БГНЕС адвокат Васил Михайлов, който се занимава със строителен бизнес. 

Последните данни на Българската народна банка сочат, че за последната една година ипотечните кредити са нараснали с почти 25% и възлизат на сумата от 22 млрд. лв. 

Адвокат Михайлов подчерта, че у нас лихвите са все още много по-ниски, отколкото тези в останалите страни-членки на Европейския съюз. 

"Лихвите са доста ниски. Един кредит, с който можеш да купиш двустаен апартамент е около 100 хиляди евро за кварталите, в които ние работим, като "Малинова долина“. Реалната вноска е около 500 евро на месец, което е поносимо“, посочи той. 

Адвокат Михайлов винаги се усмихва когато чуе за "балон“ на имотния пазар. Тези приказки се повтарят от година на година още от времето преди избухването на пандемията от коронавирус, но така и не се потвърждават от действителността.

"Балонът се пуска от … 2018“, споделя с усмивка той. "Всяка година лятото нещата ще се влошават и идва март месец и се успокояват. Такава тенденция наблюдавам. Иначе вече сериозно. Данните показват, че няма балон, който да се пука, ситуацията на пазара на имоти е стабилна. София привлича постоянно нови жители и е нормално да се увеличават сделките с недвижими имоти“, заяви адвокат Михайлов.

Що се отнася до търсенето от страна на клиентите, според него те са доста по-подготвени и информирани, когато става дума за покупката на жилище. "Хората търсят качеството. Когато насреща имат качествен продукт са готови да платят нормалната за него цена“, каза той. Неговите наблюдения с клиентите, които работи е, че те дори успяват да се сдобият и с второ жилище.

"Това показва, че имат доверие към нашата работа и нашия продукт. В "Малинова долина“ нещата много се подобряват откъм инфраструктура. Има нови много хубави проекти и доста бързо се изкупуват“, добави адвокат Михайлов. Това пък е сигнал, че икономиката е в добро състояние и доходите на хората растат.

Михайлов прогнозира, че през следващите месеци преди влизането ни в еврозоната ще наблюдаваме една стабилизация на пазара на имоти.

"Това го прави предсказуем и спокоен. Има едно запазване на цените. Търсенето в никакъв случай на изпреварва предлагането. Кредитните продукти, които банките отпускат са доста добри“, заяви той и добави: "Цените ще се запазят и ще се стабилизират през следващите няколко месеца и вече след това ще се покачват плавно“.

А на въпроса кога е по-добре да се сдобием с нов апартамент сега или след приемането ни в еврозоната, адвокат Михайлов отговори така: "Точното време за покупка на имоти е вчера. Би трябвало в дългосрочен аспект еврозоната за покачи цените. Тя ще се отрази положително на българския бизнес и кредитиране и съответно неминуемо ще покачи цените на имотите в средносрочен план“, подчерта той.

Михайлов препоръчва на всички, които са решили да купят апартамент задължително да гледат топлоизолацията, разпределението на стаите в имота, да гледат проектирането. "Много от нашите клиенти търсят да има поне една стая, в която да си организират хоум офис“, заяви той и добави, че при апартаментите, които те предлагат още при проектирането се прави всичко възможно да отговарят на търсенето на клиента. 

Наблюденията на адвокат Михайлов са, че все повече се търсят големи апартаменти, които предлагат повече комфорт и пространство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: