Кои са най-сигурните начини за плащане?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:00 / 26.10.2023
1444
С удобствата, които ни предлагат технологиите в днешно време, електронното разплащане се използва все по-често. То обаче крие и своите рискове, особено ако не взимаме предвид някои мерки за безопасност.

И предвид че вече съществуват различни възможности за онлайн плащане, е съвсем естествено всеки от тях да има предимства и недостатъци. Полезно е обаче също така да сме наясно кои са най-сигурните методи да си пазаруваме от сайтове.

Кредитна карта

Кредитните карти са една от най-сигурните опции за онлайн покупки, тъй като са добре защитени срещу измами от издателя на картата. Те позволяват да следим плащанията и незабавно да докладваме, ако засечем неоторизирани активности.

За да сме сигурни, че сме защитени, не бива да ползваме кредитните си карти за плащане в съмнителни сайтове. Целия номер на картата е добре да вписваме само при плащане на страницата на оторизиран търговец.

PayPal

Ако сайтът, от който пазаруваме, има опцията за плащане с PayPal, може да се възползваме. Услугата пази финансовата ни информация и стига да не правим грешката да изпращаме пари на непознати, можем да разчитаме, че сме защитени в случай на измама.

Добра идея е да свържем PayPal с кредитната си карта, а не директно с банковата си сметка. По този начин сме най-защитени при плащане.

Apple Pay/Google Pay

Безконтактното плащане с мобилно устройство също се смята за сигурен метод, тъй като детайлите от картата остават скрити за търговеца.

В същото време имаме удобството да плащаме буквално с едно движение и максимално бързо, пише Lifestile.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).