Контингентът в Ирак да бъде 400 души и да се изтегли до края на годината, предлага правителството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
00:13 / 01.04.2005
1128
Министерският съвет предлага на Народното събрание да определи числен състав до 400 военнослужещи на българския пехотен батальон в Ирак, който да изпълнява до 31.12.2005 г. мандата за поддържане на сигурността и стабилността в страната, даден на многонационалните сили с Резолюция № 1546 на Съвета за сигурност на ООН, съобщи правителствената информационна служба.
Предвижда се преструктурирането да се извърши при максимално гарантиране на сигурността на личния състав и съхраняване на потенциала за изпълнение на поставените задачи.
Правителството предлага на Народното събрание да възложи на Министерския съвет да проведе преговори и консултации с коалиционните партньори относно по-нататъшното участие на България в инициативите на международната общност за поддържане на сигурността и стабилността в Ирак при отчитане на последващите резолюции на Съвета за сигурност на ООН и позициите на ЕС и НАТО.
България остава отговорен партньор в международната коалиция и ще продължи да допринася активно за постигане на целите на международната общност.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).