Край на блокадите по пътищата, но протестите продължават

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:33 / 12.10.2023
1323
Миньорите от мини "Марица изток", които 14 дни държаха затворена магистрала "Тракия" край Стара Загора, изпълниха обещанието си и в 20 часа обявиха, че единодушното им решение от днес е да спрат блокадите на "Тракия" и на пътя Стара Загора - Димитровград, както и на Прохода на републиката и на подбалканския път София-Бургас край град Гурково. Пада блокадата и на пътя Раднево - Гълъбово.

Синдикатите казаха, че не искат повече да притесняват шофьорите и макар целта на протеста да не е изпълнена и териториалните планове за справедлив преход да не са изтеглени от Брюксел, то протестът е успял в това, че е дадена достатъчно гласност на техните искания.

Те са категорични, че протестът ще продължи под други форми, например с ефективна стачка във въгледобива. Миньорите казаха още, че си запазват правото да направят стрес-тест на системата в момент, който те си изберат - най-вероятно при студено време ще спрат работата си, за да видят реакцията на потърпевшите и на властта.

Движението трябваше да бъде пуснато след няколко часа, след като полицията се увери, че трасето на пътищата е безопасно. В последния момент няколко човека от блокадата казаха, че в този късен час няма кой да ги прибере и те ще останат на място, за да пазят багажа си. Това на практика означава, че най-вероятно движението по магистралата между Нова Загора и Чирпан ще бъде възстановено утре сутринта по светло, пише "24 часа".

Преди да си тръгнат от "Тракия", протестиращите почистиха старателно района от боклуци и камъни, след като вдигнаха палатките си. Въпреки това все още са останали безпризорни няколко стола и палатки, за които май няма кой да се погрижи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (105):
10.11.2023 Финално: Законът за енергетиката бе приет повторно, депутатите отхвърлиха ветото на Радев
29.10.2023 Енергиен експерт: Токът от новите реактори ще бъде по-евтин
19.10.2023 Денков увери: Няма риск от рязък скок на цените на тока
19.10.2023 Борисов и Пеевски искат обяснение от Денков
16.10.2023 Екоактивисти от няколко държави протестират пред ТЕЦ "Марица-3"
13.10.2023 Министър-председателят: Работим за енергетиците
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).