Красимир Балъков продаде топимот за рекордна сума, купен преди 17 г. само за 250 000

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:48 / 19.08.2024
69728
Една от най-мащабните сделки с недвижими имоти през последните години реализира легендата и почетен гражданин на Велико Търново Красимир Балъков.

Само преди броени дни той е продал бившия билярд клуб на ул. "Христо Ботев“ 1, където функционираше и някогашната му дискотека "Бали“ (в последствие "Пайнер“) за рекордните 1,7 млн. лв. Площта на имота, който е в централната част на старата столица, в подножието на бившия Профсъюзен дом, е 380 кв. м, а брокери изчислиха, че договорът е сключен за над 4607 лв. на квадратен метър, което е рекорд за града.

Купувач е 67-годишният перничанин Андрей Георгиев, който взема недвижимостта като физическо лице. Запознати припомнят, че легендата на Етър“ и българския футбол придоби същия имот от Община Велико Търново на търг преди 17 г. за близо четвърт милион лева.

Това е втората му голяма сделка в региона. През 2013 г., след като трайно заживя в Германия, футболистът продаде и луксозната си къща в Арбанаси за 1,5 млн. Независимо обаче, че сградата с разгъната застроена площ от 300 кв. метра, има и огромен двор от над 2000 кв. метра, басейн, барбекю и други екстри, стойността й е по-малка в сравнение с имота на ул. "Христо Ботев“, пише "Борба".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Забраняват пушеното на някои места на открито?
Руски генерал: България е сред държавите, на които може да нанесе...
Стана ясно кой е пилотирал самолета в момента на катастрофата
Искат промени за личните карти
С вълнуващо видео почетоха паметта на загиналите край Граф Игнати...
Борисов: Пловдив е "абсолютно задръстен" от автомобили


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).