ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кримигероят Камен Балбузанов-Куката на излезе на свобода без много шум
©
Тихомълком излезе от затвора кримигероят Камен Балбузанов-Куката! Осъденият на 4 г. решетки прекарва само 42 дни в затвора в Плевен, след което наказанието му изтича и без много шум е пуснат на свобода/

След като се озовава свободен като птичка, босът започва отново да се подвизава в социалните мрежи. През последните дни си пуска в профила снимки с марков спортен екип и скъпарски очила.

Преди да приключи битката с Темида, плевенчанинът се влачи с години по съдебните зали след акцията срещу него през 2017 г. Разследван е за местна престъпна група за рекет, но накрая е признат за виновен само за вторични престъпления - закана за убийство, изнудване и укриване на чужд надуваем замък. Окончателната присъда на Върховния касационен съд влиза в сила през пролетта т.г., но Балбузанов не е намерен, за да бъде тикнат на топло, и е обявен за издирване.

На 21 август Куката изненадващо се появи и влиза в панделата. Оказва се, по-голямата част от наказанието си е изтърпял заключен в ареста. Освен престоя в кауша му е приспаднато и времето, което е съкратил с работа в зандана. Така излиза, че известният каторжник трябва да излезе на 2 октомври. Тогава е пуснат на свобода, потвърждават за вестника от Окръжната прокуратура в Плевен. Прокурор Диана Илиева-Стоянова уточнява, че са получили уведомление от затворническите власти, че наказанието на Балбузанов е изтекло.

Прокуратурата го заковава по три от обвиненията срещу него. Те са свързани с показания на свидетели, че Куката държи охранителна фирма, която не се води на негово име, и рекетира местни търговци и производители да сключат договори с него.

Едното обвинение е, че през 2011 г. на бензиностанция в София се е заканил с убийство на служител. Второто е, че през лятото на 2013 г. в известно плевенско кафене кримигероят заплашва собственика на заведение, че ще го пребие, ако не му плати 100 бона за охранителни услуги, предлагани от него. Шефът на кафенето отказал, след което започнали заплахите за физическа саморазправа. Третият пункт, по който е признат за виновен, е за укриване на надуваем замък, отмъкнат от плевенски парк.

През нощта на 21 срещу 22 април 2017 г. в Плевен в съучастие с авер Куката задигнал атракциона за деца и касовия апарат. Причината е, че собственикът на съоръжението не искал да му плаща за охранителни услуги. Именно за това престъпление магистратите дават 4 години лишаване от свобода, което е определено и като общото най-тежко.

По време на акцията Куката е изненадан по бельо от униформени в апартамента си и тръгва да бяга през балкона. Озовава се на козирка, но вижда насочени автомати към себе си и се предава. Разследващите изземат и тузарско черно "Ламборгини" на плевенчанина. След тараша съобщават за намерени десетки нотариални актове на имущество на рекетирани.

Подсъдими заедно с Балбузанов са Ивайло Бировски - Иво Бокса, надзирателят Мирослав Минков и плевенският прокурор Димитър Захариев. Заради участието на обвинителя се проверява дали над групата не е имало опънат чадър. "Не сме 1992, а 2017 г.", коментира тогавашният прокурор Иван Гешев по повод твърденията, че групата се е чувствала недосегаема.

Според разследващите сред потърпевшите е семейството на изчезналия безследно през 2015 г. бизнесмен Йоско Исаев, един от собствениците на "Плевенски хляб". От семейството потърсили Куката и хората му, за да помогнат в разрешаване на случая. Рекетът започнал след усложняване на отношенията между тях.

Камен Куката е сочен за един от силоваците на ВИС за Плевенския регион и приближен на босовете на групировката. Той е погнат и като част от т.нар. Банда на чуковете заедно с други лейтенанти на Таки, но делото зацикля с години. В досието си Балбузанов записва присъди за наркотици, побои и хулиганство.

"България Днес" го потърси за коментар относно престоя в затвора и излизането си на свобода, но той отклони разговора.

Като котките с по няколко живота е и Камен Балбузанов! Той оцелява в 6-7 атентата срещу него. Най-култовият е от вечерта на 6 ноември 2008 г., когато наемник го обстрелва с "Калашников", но не успява да го рани. Автоматът засича, а килърът го преследва по улиците на Плевен, стреляйки по него с пистолет.

При друг опит за покушение в местно заведение наемник изпразва цял пълнител в Балбузанов, но го улучва само на три места. Кримката оцелява, а за неуспешния атентат е осъден на 20 години Георги Петков-Дачи от бандата на "Килърите".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български национален отбор по футбол
Почина Кирил Маричков
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (1970) 58%
Не (1107) 33%
Не мога да преценя (305) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: