Кръгла маса за бежанците ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 08.11.2012
1411
Държавна агенция за бежанците при Министерски съвет, Върховен комисариат за бежанците към ООН и Българският Червен кръст организират Кръгла маса на тема "Предизвикателства пред органите на местната власт при интеграцията на бежанци в България", която ще се проведе днес и утре в Пловдив. В откриването на срещата днес от 13.30 часа ще участват постоянният представител на Върховния комисар за бежанците към ООН г-н Ролан Франсоа Вейл, генералният директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов, г-н Цветан Петров, директор на Интеграционен център към Държавна агенция за бежанците и зам.-кметът на Пловдив г-н Георги Титюков.

Основна цел на срещата е запознаване на представителите на органите на местната власт с процеса на интеграция на бежанците в България, както и с възможностите за взаимодействие между институциите, местната власт и неправителствените организации.

В кръглата маса ще участват представители на органите на местната власт и на регионалните дирекции "Социално подпомагане" от София, Пловдив, Сливен, Нова Загора, Хасково, Бургас и Варна, директорите на приемателните центрове за бежанци и на съответните областни организации на БЧК, Национално сдружение на общините в България, Съвет на жените бежанки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).