ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Къде какво кълве по родните водоеми? 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:40 / 29.07.2024Коментари (0)2164
©
Къде какво кълве по родните водоеми? 

ЯЗОВИР "ЯСТРЕБИНО"

Този язовир за поредна година към 28 юли се очертава като Меката на шаранския риболов в Северна Бъгария. И сега там се хвалят с добра слука. Хващаните шарани не са големи, преобладват та­кива по 2-3 кг, но и това е нещо на фона на голямото нямане в страната. Все пак да отбележим формулата на успеха – захран­ване навътре и вкарване на въдиците на по-голяма дистанция. Така се избягват и досадните набези на раци. От там има и друга интересна новина – ловят се и сомове през нощта.

ЯЗОВИР "ДУШАНЦИ"

Рибари много, включително и бивакуващи, риби малко. Така накратко може да се опише актуалната картина на популярния средногорски язовир. Какви риби се ловят? Предимно платики, но от дребни до средни. Много рядко излиза по някоя "тава", каквито се подвизават там и са хващани в предни години. Ако се търси разнообразие, то може да се прибави и по някоя бабушка, костур, уклей. Това поне за рибите от всекидневието. Шарани има, залагат въдици за тях основно в устието при вливането на река Тополница, но с тях няма сигурност.

ЯЗОВИР "БАТАК"

В разгара на лятото бреговете на родопския язовир "Батак“ към 28 юли вече са заприличали на огромен къмпинг – коли, палатки, каравани, кем­пери. Хората съчетават почивка с риболов. Е, рибите не са осо­бено активни, но с каракуди, бабушки, костури става забавление. Баташките шарани винаги са били цел за сериозните риболовци, но слуката с тях е доста епизодична. Щуките, които доста се раз­въдиха през последните години, също представляват интерес и ги преследват кой както може.

БАЛАСТРИЕРА ДОЛНИ БОГРОВ

Солидна щука с тегло 5,5 кг извади софиянецът Ивайло Иванов от тази баластриера. Заради жегата отишъл по вечерно време, да повърти на спининг. Не се наложило да чака дълго. Още вто­рото замятане нещо захапало воблера и се почнала тежка битка, която все пак завършила с щастлив край за риболовеца. Мир­ните риби са се покрили и на плувка трудно се прилъгва нещо.

РЕКА ЯНТРА

Сомчета – маломерни и около мерните граници – това се лови по реката в късните вечерни часове, когато мнозина предпочитат да избегнат жегите и да отскочат за по-кратко време. Топпримамката за тях е пясъчният червей, но при трайното засушаване червеи по бреговете все по-трудно се намират. Риболвът на плувка като че ли замря, след като ско­ро писахме за хващани едри бели мрени. Сега занимавката е с всякакъв дребосък – кефалчета, бабушки, уклеи.

РЕКА СТРУМА

Маловодна и избистрена тече Струма от доста време и това не е изненада на фона на времето в страната. В участъ­ка между Пастух и Бобошево са хващани доста мрени дори в горещи дни, а приятно са изненадали и единични скобари. Надолу към Благоевград риболовът е много ограничен във времеви диапазон – сутрин за час-два и после чак привечер. През деня, когато "дърво и камък се пука от жега", нищо осо­бено не се случва.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: