Кукумявка, влязла през комина, вся паника в дома на жена в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:14 / 20.06.2024
7222
Заклещена в комин птица от вида "домашна кукумявка“ (Athene noctua) е освободена с помощта на експерти от РИОСВ - Пловдив. 

Те реагирали на сигнал, подаден вчера по обед на "зеления телефон“ на екоинспекцията от жителка на село Чешнегирово, общ. Садово. Тя е съобщила, че от четири дни в комина на двуетажната й къща е заседнала птица и всички опити на семейството да я освободи са се оказали неуспешни.

Екип на институцията се е отзовал незабавно на подадения сигнал. Благодарение на професионализма на екоекспертите животното е освободено през отвора на камината на първия етаж. 

Птицата била видимо стресирана от дългото време, прекарано в комина, но невредима и е излетяла на свобода през прозореца. Семейството от Чешнегирово е изразило благодарност за оказаната помощ.

От РИОСВ-Пловдив информират:

Домашната кукумявка е дребен представител от семейство Совови, който живее в близост до хората, обитавайки предимно изоставени постройки и под покривни пространства. Въпреки че е изключително полезен помощник в борбата с мишките и други вредни гризачи, симпатичните пернати често страдат от негативно отношение заради суеверия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).