Lady Bikers Mpowered: Мотористки с кауза в борбата с рака на гърдата

Автор: Харитина Агопян
Коментари (0)
16:10 / 05.10.2023
895
Сдружението на жените мотористи у нас подкрепя борбата с рака на гърдата и превръща месец октомври в месец, посветен на тази борба. Това съобщиха от Lady Bikers Mpowered Bulgaria в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“, в рубриката "Визия 0“.

Мария Маринова от Lady Bikers Mpowered поясни, че жените на две колела са атрактивна гледка и искат да използваме вниманието, което привличат, за да подкрепят благородни каузи.

"През 2019 г започнахме да подкрепяме каузата за борбата с рака на гърдата, а тази година инициативата продължава за пети пореден път. Сега тя тече в пет български града, предвиждаме догодина тя да обхване цялата страна“, каза още Маринова.

Партньори са Българско дружество за борба с рака на гърдата. Тази година безплатни прегледи има в София, Пловдив, Враца и Варна. Едно от местата, където дамите могат да се прегледат, е Александровска болница в столицата. "Не боли и не е страшно – апелираме към прегледи!“, заяви Маринова.

Сдружението се стреми да достигне чрез каузата си до малките населени места, тъй като там здравната осведоменост е на по-ниско ниво, заяви Маринова. Тя напомни, че всяка година жената има право на един безплатен преглед при мамолог и един при гинеколог. "Откриването на болестта в начален стадий е ключово за успешното лечение“, добави Маринова.

Лилия Усойска, член на Управителния съвет на сдружението добави, че карането на мотор за нея символизира свобода на изразяване. Тя дава на жените мотористи възможността да подкрепят каузи, близки до сърцето им, каквато е борбата с рака на гърдата.

Карането с мотор става със задължителна екипировка, напомни Усойска. "Каската е задължителна по правилник, но трябва мотористите да се оборудват с яке, наколенки, налакътници – всичко, защото при падане само екипировката може да ги защити. Първоначално е препоръчително човек да си купи по-лек мотор, докато свикне с карането му, след което ако желае да премине на мощен“, даде съвети Усойска.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).