ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Липса на учители: Стотици места в училищата у нас остават свободни преди първия учебен ден
Автор: ИА Фокус 09:43 / 08.09.2024Коментари (1)2557
©
Освен повод за радост, първият учебен ден дава и основание за тревога. Близо седмица преди началото на учебната година, училищата продължават да търсят преподаватели по различни предмети.

Традиционно най-голям недостиг има на учители по природни науки, математика и информационни технологии. В Лесотехническата професионална гимназия в Берковица това лято са търсили петима учители - по български език и литература, английски език, практическо обучение и по философия.

"Притесненията ми бяха за българския език, тъй като в региона се усеща глад за учители с българска филология и български език и литература. В нашия малък град 3-4 училища обявихме свободни учителски места за български език и литература", заяви директорът на учебното заведение Христина Христова пред NOVA.

Дни преди началото на учебната година успяват да намерят преподаватели по български език и литература. Един, от които, е пенсионер. "Пенсионерите, тези, които имат възможност ги търсим. Млади хора не се намират, защото специалността е трудна. Слава Богу ние намерихме млад човек за едното място, а за другото пенсионер", казва директорът. 

В област Монтана има свободни около 40 учителски работни места. "Най- търсени са учителите по български език и литература, по математика и по природни науки. Имаме уверенията от училищата, че имаме кандидати за свободните позиции, което ще гарантира и обезпечаването на образователния процес", посочи началникът на Регионалното управление по образование в Монтана Трайка Трайкова.

Един от кандидатите, който вече е одобрен и от новата учебна година за първи път ще започне работа като учител е Ивелина Йосифова. Тя ще преподава математика в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана. "Добре е да има повече желаещи да станат учители, да се връщат към малките градове, защото наистина има липса на млади учители. Аз много от малка обичах математика и исках да стана учител и да предам тази любов и на други ученици“, допълва тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.09.2024 г.
+1
 
 
Като Знам какви хора се считат за Добри Учители! Особено по Български език и Литература!..... Ми се Повръща! Пиклата си мислела че майка ми е Чистачка! А не се вижда Какъв Селски Вързоп е! Аз не получих никога повече от Четворка! Независимо кой е писал моите Домашни! Аз, Сестра ми или Нейна Колежка! Тези Боклуци Трябва освен да се изхвърлят ! Но и Да се Кастрират до 9 Коляно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: