Лятото отварят магистралата само от Оризово до Чирпан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:01 / 16.03.2006
1413
Държавата ще отпусне допълнителни пари за укрепване само на 15-16 най-невралгични свлачища в страната, които са в населени места или по железопътни линии. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов днес в Пловдив.

Сумата и обектите, за които тя ще бъде изразходвана, ще станат ясни утре, когато ще бъде готова краткосрочната програма за справяне с проблема “свлачища”. Годишно държавата отпуска за укрепване на такива обекти между милион и половина и милион и осемстотин хиляди лева, но тези пари са крайно недостатъчни, призна министър Гагаузов.

Изненадващо той обяви, че единният участък на автомагистрала “Тракия” от Оризово до Стара Загора е разделен на 2 отсечки, които ще бъдат отворени по различно време. 17-те километра от Оризово до Чирпан влизат в експлоатация през лятото, а отсечката Чирпан – Стара Загора – чак в края на следващата година. Преди това – в края на септември- ще бъде отворен участъка на магистралата от Бургас до Карнобат. Министър Гагаузов добави, че се надява след изчистване на юридическите пречки догодина да започне и изграждането на магистралния път между Стара Загора и Карнобат. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...
Отлагат тестването на сирените и системата BG-Alert
Проф. Рачев отново ни попари с прогноза
Днес вярващите се молят на Дева Мария за помощ и закрила
Апартамент от 70 квадрата и температура 22 градуса: Сметка за пар...
И след служебното преизчисляване – над 103 хил. пенсионери не пол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).