ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
МТСП връчи две отличия на Yettel за социалната ангажираност на телекома
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:25 / 18.06.2024Коментари (0)1546
Yettel получи две отличия в Годишните награди на Министерството на труда и социалната политика. Признанията са за инициативата "Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“ и програмата за хора с увреждания "Рамо до рамо“. В категория "Общество“ компанията спечели второ място за инициативата "Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“, а в категория "Човешки ресурси“ – трето място за програмата си за хора с увреждания "Рамо до рамо“.

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов връчи наградата в категория "Човешки ресурси“ на Галина Чулева, главен директор "Управление на хора и култура“ в Yettel, а в категория "Общество“ отличието прие Боян Иванович, директор "Корпоративни комуникации“, от зам.- министъра Наталия Ефремова.

Конкурсът на Министерството на труда и социалната политика "Социално отговорен стратегически мениджмънт“ се провежда за трети път. Неговата цел да е представи и поощри добрите практики на бизнесите, които подкрепят развитието на служителите си, инвестират в опазването на околната среда и благосъстоянието на обществото. В тазгодишното издание участваха над 50 компании, които се състезаваха в три категории – "Човешки ресурси“, "Общество“ и "Околна среда“.  

Темите за дигиталното включване на хора от различни възрасти и създаването на приобщаваща работна среда са залегнали в Стратегията за устойчиво развитие на Yettel, а получените признания са доказателство за усилията и ангажираността на телекома в тази посока.

Започнала още през 2006 г. като кампания за безопасно сърфиране онлайн, програмата "Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“ се превръща в цялостна политика за подпомагане на дигиталното приобщаване чрез подобряване на цифровата грамотност и компетенции на населението. Партньори на инициативата са Националният център за безопасен интернет, Фондация "Заедно в час" чрез образователния сайт Prepodavame.bg и издателство "Клет България".

С помощта на образователни материали и различни онлайн активности операторът ангажира хора от различни възрасти по важни теми, свързани със заплахите във виртуалния свят и методите за защита. Само през 2023 г. компанията достига до над 47 000 деца и младежи с посланията си за сигурността в онлайн пространството и помага на над 12 000 души да надградят дигиталните си умения. 

Сред дългогодишните програми на телекома е и "Рамо до рамо“. Програмата подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с увреждания, или както в Yettel ги наричат – хора с различни възможности. В рамките на две години участниците работят по конкретен проект в избрана от тях област и стават пълноправна част от екипа.

Всеки от тях минава през специализирано въвеждане в работния процес, може да разчита на психологическа подкрепа от корпоративен психолог и има личен ментор – обучени служители, чиято роля е да помагат на участниците да се адаптират и да развият потенциала си.

Тази година програмата ще отбележи своето десето издание, като през всички тези години нейн партньор е неправителствената организация Jamba. През 2023 г. инициативата получи и международно признание – тя бе отличена от световната независима организация Top Employers Institute и e представена в нейната онлайн библиотека с най-добри практики от цял свят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: