МВР вече има достъп до базата данни на тол системата, да му мислят нередовните шофьори!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:52
3762
От 10 октомври Национално тол управление осигури възможност на Министерство на вътрешните работи да извлича информация за преминаващите пътни превозни средства от електронната система за събиране на пътни такси, с цел контрол върху застраховката "Гражданска отговорност“.

Тази функционалност позволява на МВР да използва данните, заснети от тол системата, за проверка дали застраховката е валидна и дали автомобилът има такава. Достъпът до базата данни е посредством съществуващия комуникационен канал за обмен на данни между НТУ и МВР, което прави процеса по правоприлагане по-бърз и ефективен. 

Планира се и допълнително разширяване на възможностите за правоприлагане, като се предвижда изграждането на аналогична връзка за контрол и по отношение на годишния технически преглед на пътните превозни средства. Това ще допринесе за повишаване на безопасността на пътя чрез осигуряването на по-добър контрол върху техническата изправност на автомобилите. ​

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кирил Маричков в едно от последните си интервюта: Май дръпнах дяв...
Слави Трифонов за Кирил Маричков: Беше истински мъж, бунтар и сим...
Кирил Маричков е починал при много нелеп инцидент
Почина легендата Кирил Маричков
Огромно задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив
Радев: Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).