МВнР: Не забравяйте, че законите в арабските държави са различни от европейските

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:09 / 05.01.2005
1599
Във връзка със зачестили случаи на арести на български граждани в различни арабски държави през последните месеци на 2004 г. Министерството на външните работи напомня на всички, които планират да посетят или се намират на територията на страни от Близкия изток, че следва стриктно да спазват местните закони, съобщи информационната служба на министерството.
Най-честите обвинения се отнасят до злоупотреба с алкохол, наркотични вещества, наркотици, извънбрачни контакти и финансови нарушения. Трябва да се има предвид, че съдебната и законовата практика в тези държави, която преследва посочените по-горе нарушения, чувствително се различава от тази в Република България или в Европа.
Този факт ограничава до голяма степен възможностите за защита, която се оказва от консулските ни служби на подведени под отговорност наши граждани, се казва още в съобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).