МВнР с остра позиция към Скопие

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (1)
07:52 / 29.08.2024
3505
Външното министерство на България излезе с позиция относно изказване на премиера на Северна Македония Християн Мицкоски.

"На управляващите в Скопие би трябвало да е ясно, че опитите за лансиране на идеи за предоговаряне на вече поети международни ангажименти могат да доведат единствено до ново отдалечаване от старта на преговорите за членство в Европейския съюз“, пише в позицията.

"Днешното изказване на министър-председателя на Република Северна Македония за съжаление отново открито поставя под въпрос европейската перспектива на страната му", се посочва още в позицията на сайта на Министерството на външните работи.

В текста се допълва, че макар служебно, правителството на България е напълно легитимно и остава отворено за диалога с РСМ, като той не включва предоговаряне на вече поети ангажименти от Скопие.

Това уточнение е по повод изказването на Християн Мицкоски, че няма да преговаря със служебно правителство на България.

В сряда премиерът на РСМ заяви, че страната иска деблокиране на процеса на евроинтеграция и ще работи ангажирано по този дневен ред, но отсреща трябва да има партньор, с който да комуникира, предаде МИА.

Той посочи, че се надява след изборите за български парламент на 27 октомври да има редовно правителство, с което да намери решение на десетилетната блокада на евроинтеграцията на Северна Македония.

Виж коментарите (1)

Още по темата (993):
18.09.2024 Дясната ръка на Мицкоски: Българите са мизерници
16.09.2024 Президентски съветник: Ако държавник от съседна държава дойде да пие кафе в България, трябва да сложим знамената й в заведението?
16.09.2024 Румен Радев с първи коментар след срещата с България Гордана
Силяновска-Давкова
14.09.2024 Силяновска ще иска обяснение от Радев защо на снимките го няма знамето на Северна Македония
14.09.2024 СДСМ: Делегацията на Силяновска бе посрещната в София като местен клуб, РСМ претърпя невиждано унижение и срам
13.09.2024 Румен Радев: РСМ да изпълни всички ангажименти, които е поела
Още новини от Национални новини:
Трагедия в морето край Приморско
Сиромахов: Огромна глупост е, че ИК позволява на кандидатите за д...
Дясната ръка на Мицкоски: Българите са мизерници
Много лоша новина за над милион пенсионери
Как ще се почива около 22 септември и колко ще ви платят, ако раб...
Засилен полицейски контрол в страната


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).