Мадлен Алгафари: Претоварването води до гърмене на бушони

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
19:12 / 10.10.2024
1725
Здравето има две лица и обхваща телесното и психичното здраве в една неразривна връзка. В съвременния забързан свят все по-често хората се сблъскват с негативни емоции и ситуации, които пораждат тревожност и депресивност, и начинът, по който живеем днес, не е здравословен. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ психотерапевтът Мадлен Алгафари в Световния ден на психичното здраве. 

"Това претоварване, което матрицата много успешно стимулира, води до гърмене на бушони, а симптомите не са нищо друго освен сигнали, че сме нарушили баланса си.“

По думите й когато човек се чувства напрегнат, притеснен или гневен, то това е сигнал, че не сме на верния път, и ако откажем да ги чуем, след това започва да идват и телесните симптоми. "Когато на нивото на емоциите и на поведението не може да се разреши някакъв проблем, тялото става гостоприемник и започва то да буквализира символите, да ги втелесява,“ обясни тя и допълни, че най-уязвими са хората, лишени от трудности и препятствия в живота. Според специалиста когато човек не се страхува от трудностите, тогава той върви напред, учи уроци и расте, "защото без трудности няма израстване“.

Психотерапевтът е категорична, че е необходимо хората да използват себепознанието – да се наблюдават, да анализират себе си и да си задават въпроси за полезността на дадено преживяване, независимо дали е положително и отрицателно. Важна е поуката и урокът, който носи със себе си израстване. "Защото себепознанието е най-големият дефицит, стоящ в основата на компрометираното ни здраве, и психично, и физическо,“ добави психотерапевтът Мадлен Алгафари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За пореден път станахме свидетели на полярно сияние в небето над ...
Австрия пак ни отряза за Шенген: На прав път сте, но не и в края ...
МВнР с извънредно съобщение за българите във Флорида!
Ахмед Доган има намерение да убие Делян Пеевски, твърди ключов св...
Голяма наша банка представи нова и много полезна услуга за клиент...
НИМХ с много добра прогноза за утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).