Махат ДДС-то за дарителските SMS-и

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
10:09 / 01.09.2012
2870
Дарителските SMS-и няма да се облагат с ДДС. Това гласи специално указание на финансовия министър Симеон Дянков за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност. Документът беше публикуван вчера на сайта на ведомството му.

"Когато се организират кампании с благотворителен, дарителски, филантропски или друг подобен характер, при които абонатите изпращат SMS или правят телефонно обаждане, операторът не следва да начислява ДДС върху стойността на определената за дарение сума", пише в указанието. Отбелязва се, че обект на облагане с данък върху добавената стойност са възмездните доставки на стоки или услуги. Безвъзмездните доставки - даренията, са извън обхвата на закона, подчертава финансовият министър.

Разпоредбата се прави десетина дни след като дарителски организации напомниха, че още преди половин година премиерът Бойко Борисов нареди на Дянков да реши проблема с данък "добро сърце".

В Народното събрание пък отлежава законопроект, внесен още през март, който също предвижда даренията с SMS-и да не се облагат с ДДС. След публикуваното вчера указание обаче отпада необходимостта поправките да се гласуват от народните представители.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).