Махат солта от салама и сиренето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:43 / 21.08.2009
2713
Солта е един от най-рисковите фактори за развиването на високо кръвно, а оттам и на куп други болести. Затова здравното министерство се опитва да намали количеството й в колбасите и млечните продукти на пазара. Предстоят ни разговори в тази посока с асоциациите на млекопроизводителите, месопреработвателите и хлебопроизводителите, обясни проф. Стефка Петрова. Идеята е те да влагат в продуктите си минималната доза, която могат. В момента това не е така. Максималното количество сол, което човек трябва да поема на ден, е 5-6 грама. У нас обаче то е няколко пъти по-високо.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тео Ушев: Бойкотирайте всичко, което идва от САЩ
-20,1 градуса удариха термометрите в този български град
Телекомите в България: Потребителят остава с усещането, че го мал...
Явор Гечев: Пазарът могат да го изкривяват, не са виновни само ве...
Петко Стефановски е предложението на ГЕРБ-СДС за управител на НЗО...
Криминално тип наби непълнолетно момиче в училищен автобус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).