ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майцеубийството, което ужаси цяла България с безумната си жестокост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 20.10.2024Коментари (0)1361
©
В края на юли 2016 г. София, както обикновено, е наполовина празна. Столичани са по курортите, не правят изключение и жителите на бл. 55А в кв. "Хаджи Димитър“.

Тези, които са останали обаче, усещат отвратителна миризма, идваща от един от апартаментите. Никой не знае обаче, че извиканите полицаи ще попаднат на чудовищно двойно убийство.

На 25 юли в жилището на семейство Гочеви се разиграва страшна трагедия. 27-годишният наркоман Кристиян убива майка си Марияна с нож и мачете в кухнята, а след това пребива до смърт дядо си Валентин, който се опитал да се притече на помощ на жената.

Полуделият от дрога забил точило за ножове в окото на дядото, защото го бил гледал, докато убива майката.

Останал сам с двата трупа, Кристиян се гаври с тях. Реже парче от гърба на родителката си.

"Исках да си го изпържа като бекон, но после се отказах“, казал убиецът при разпитите по-късно. В пепелник запалил изваденото око на дядо си.

В този блок в столичния квартал "Хаджи Димитър“ се разиграла трагедията в дома на семейство Гочеви

Завлякъл двете тела в една от стаите, увил ги в одеяло и включил електрическа печка. По-късно ще обясни, че го е направил, за да може телата да се надуят и "да избухнат“. Залепил вратата на стаята с тиксо, за да не му мирише и почиства, защото го дразнела мръсотията.

След двойното убийство Гочев поканил гости – приятелчета наркомани, с които се надрусали. Те изобщо не разбрали, че в жилището е имало престъпление, никой от тях не забелязал, че едната от стаите е заключена и вратата е облепена.

На следващия ден Кристиян напуснал апартамента, а за зверството му се разбрало, когато полицията разбила вратата на апартамента. Той бил обявен за издирване. Униформените го спипали в Локорско, където бродел из поляните край селото полугол и неадекватен.

След справки станало ясно, че страда от параноидна шизофрения и в миналото се лекувал в Курило, но престанал да взема лекарства. Родителите му забелязали промяната в сина си още, докато бил в пубертета, пише "Труд".

Изключили го от училище след 8-ми клас, но близките му го записали в частен колеж, от който получил диплома за средно специално образование.

Съседите твърдят, че младият мъж бил интелигентен, но изключително агресивен, защото от ученик бил наркоман. Друсал се с амфетамини, марихуана, екстази, ЛСД, пико.

Допълнително се депресирал, когато майка му и баща му се развели и бащата заживял в ново семейство. Кристиян намразил родителите, с с баща си не се виждал с години.

Снимката на Кристиян Гочев, разпространена при обявяването му за издирване за двойното убийство

Не работел, а постоянно искал пари от майка си за дрога и я пребивал редовно. 50-годишната жена се опитвала да се предпази от юмруците му, като се заключвала в стаята си заедно с баща си – 79-годишния Валентин. Тримата живеели бедно, майката също не работела и търсела утеха в алкохола, доходът им бил само от пенсията на дядото.

Като 20-ина годишен Кристиян заживял с приятелка, родило им се момченце, но после разделили и то останало при майката. От време на време като баща той искал да види детето, радвал му се минута-две и си тръгвал.

В годината преди убийството имал приятелка, с която ги свързвала общата им любов към дрогата.

След ареста му, с решения на Софийския градски съд Кристиян е пратен за 30 дни в психиатричната клиника в Ловеч, за да се установи дали е съзнавал какво извършва и може ли да носи наказателна отговорност.

"Той е невменяем и чува гласове, които го накарали да извърши убийствата. Кристиян Гочев е разказал за престъплението, при това – през смях“, казва адвокатката му Рада Лилова.

След убийството, съседите му имат нова грижа – заключената почти 7 дни без храна и вода в апартамента на ужасите котка. Помещенията са запечатани от полицията и никой не може да влезе.

Още по време на огледите комшиите опитват да спасят животното, но то се крило и бягало. След помощта на домоуправителя и фондация "Четири лапи“ полицаите отворили апартамента и котаракът е изпратен в клиника в Банкя.

Размина се с доживотна присъда

Ще търка наровете 30 години

Делото срещу Кристиян Гочев протече при съкратено съдебно следствие. Затова присъдата му от доживотен затвор, беше заменена с 30 г. затвор и апелативните магистрати я потвърдиха. Подсъдимият обжалва наказанието и поиска от Върховния касационен съд да намали 30-те години.

Според съдиите обаче няма основание за по-лека присъда. В решението си те посочват, че проявената особена жестокост на Гочев към майка му и към притеклия й се на помощ негов дядо е била съпътствана от причиняване на изключително мъчителни физически и психически болки и страдания, а смъртта им е била съзнавана и желана от него.

ВКС подчерта, че именно при изтърпяването на наказание от 30 години в затвор Гочев "ще има шанса да докаже дали е променил отношението си към общочовешките ценности и обществените норми на поведение и е годен да се вгради адекватно в обкръжаващия го свят, с което да се ползва от възможността да скъси времето на престой в затвора“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пожари 2024
Избори в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (3218) 61%
Не (1575) 30%
Не мога да преценя (445) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: