ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майки след увеличението на детските: Не ни изплатиха обещаните 1200 лв. и последните 780 лв. - също!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:04 / 13.08.2023Коментари (2)5761
© БНТ
Майки от Варна и областта сигнализираха, че на 3 август не са получили обещаните 1200 лева след увеличението със задна дата на обезщетенията за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Не са им били и преведени и последните детски от 780 лева. Това поставя много от хората, особено тези с повече от едно дете, в тежко финансово положение.

Теодора и Светослав имат две деца - Елица на 7 години и Лилия - на година и 9 месеца. До месец юли са получавали редовно обезщетението за майчинство. Теодора разбира, че ще има и увеличение, което ще ѝ бъде изплатено със задна дата. В сайта на НОИ тя следи кога ще им бъдат преведени парите.

"Не очаквах, че още на 3-ти, както беше обявено на сайта на НОИ, ще получа парите, защото знам, че се изисква технологично време за обработка на всички тези данни. Стана така, че не го получих и на следващата, и на по-следващата дата", обясни майката пред БНТ.

Теодора се опитва да се свържи с представител на НОИ-Варна и да разбере защо има забавяне:

"За съжаление по имейл се отговаря бавно, по телефона успях да се свържа единствено с портиера, който нямаше как да ми помогне. Свързах се с централата в София, но за съжаление те не могат да дадат индивидуална информация. За една майка е доста трудно да ходи постоянно, ако се налага да направи подобна справка".

Докато чакат информация кога ще бъдат изплатени обезщетенията, както и увеличението от 1200 лева, което е със задна дата, семейството на Теодора и Светослав започват да изпитват и финансови затруднения:

"Ами последно получихме в началото на юли. Това е значителна част от семейния бюджет, все пак съм с две деца, те си имат своите нужди... за храна, за дрехи, за обувки. Сега ще се наложи някои ограничения да направим".

Теодора се надява да се разбере какво точно се е случило и да получи полагащите и се надбавки поне до края на месец август. Тя поддържа контакти и с други майки от Варненска област, които не са получили обезщетенията и се оказва, че те съвсем не са малко. Една от тях е категорична, че ще заведе дело и ще си търси правата в съда, но отказа да застане пред нашата камера.

Какъв ще е коментарът на НОИ-Варна ще разберем в началото на следващата седмица.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.08.2023 г.
0
 
 
Да не са "усвоени" вече за "фонд кафе"?
Aнонимен
на 14.08.2023 г.
0
 
 
А аз съм възмутена от факта, че на нито едно от моите четири внучета не се полагали никакви детски надбавки. Двете семейства на сина и дъщеря ми сами се справят с всякакви житейски проблеми. Имат висше образование, добре платена работа и поради този факт са ,,възнаградени" с неглижиране на децата им. Може да са 50 лв на месец, може да не разчитат на тази сума, но за 18 години се събират над 10 000 лв.на дете. Това е една прилична материална подкрепа за начален старт в пълнолетието и образованието. Защото със сигурност техните детски ще бъдат използвани пълноценно в интерес на децата. Това едва ли е така при онези семейства, за които раждането на много деца е доходоносно занимание, които с добавките за многото си деца си купуват алкохол, транзистор и празнуват по цели нощи , опиянени правят още наследници. Не полагат адекватни грижи за децата си, не държат на образованието им, остават неграмотни, безработни и поемат по пътя на родителите си. Това е трагична тенденция. Всички я виждат, разбират и никой не взема никакви мерки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: