ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майстор: Истинското сирене е твърдо и има малки дупчици в него, в имитиращия продукт това го няма | ||||||
| ||||||
Илия и Петя Илиеви от Монтана са майстори на тесто вече повече от 20 години. Наблюденията им са, че през поседнете седмици цените на продуктите, които използват, се покачват драстично. Не знаят обаче защо това се случва. "Казват, че има слаба реколта, но за мен не е оправдано. Това може да стане след няколко месеца след като се изразходят старите количества, а те вдигат на момента", коментира Илия. В момента бутилка олио се купува за около три лева, а за мекиците трябва много. През годините Петя намерила и свой начин да разпознае хубавото и качествено сирене. "Цената играе голяма роля. По принцип истинското сирене е твърдо и има малки дупчици в него докато в имитиращия продукт това го няма", поясни пред NOVA жената. Истинското сирене, което може да се добави към пухкавите мекици, вече се купува на едро за над 11 лева за килограм. "Клиентите се сърдят всеки ден, но това е положението. Нагоре ще вървим още", казва Илия. Макар и скъпа, за да ни е вкусна уикенд закуската и мекиците да са като на баба, Илия препоръчва: "Любов много и постоянство и желание за работа, това е". |
Още по темата: | общо новини по темата: 459 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Известен пловдивски адвокат: Ще го търсим Веселин Маринов
08:17 / 25.12.2024
Старобългарските думи, които използваме и до днес
13:35 / 25.12.2024
АПИ с предупреждение за магистрала "Тракия"
10:22 / 25.12.2024
Удрят ни тежки магнитни бури
20:57 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета