Масонът Димитър Недков: Българите сме автори на нов феномен - много хора отидоха на море в Гърция преди изборите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 11.06.2024
5079
Пишем един исторически роман покрай изборите, но ми се струва, че този роман отива към своя край, не с отворен финал, а трагичен. От роман се превръща в телевизионен сапунен сериал на политическата действителност. Този сериал е нискобюджетен, защото героите са едни и същи. Все по-малко положителни герои остават в политическия сюжет на България. Това каза писателят и масон Димитър Недков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му задкулисието е изгонило положителните герои.

"Да погледнем избирателната активност - най-ниската. Ако се направи една справка колко хора в петък вечерта напуснаха България, отивайки на море най-вече в южната ни съседка, може да се каже, че сме автори на нов феномен, или т.нар. предизборна миграция. В последната половин година все по-трудно намирах хора, с които да си говоря за изборите, да се интересуват от вота. Хората са отвратени от това, което ни се предлага като продукция", допълни Недков.

Той е на мнение, че "съдбата българска" не е в ръцете на българите, всичко е външно.

"Защо се изненадваме, че във възход са подобен род политически, крайнодесни, сепаративни формации. Може да се каже, че на тези избори европеецът въстана срещу начина, по който се ликвидира европейската цивилизация. Нотр Дам изгоря, може би като резултат от това, което се случи като резултат на изборите. Нима са изненадани? Вкараха Европа в глобален конфликт на т.нар. "велики сили", подчерта писателят.

Недков припомни, че масово младите не гласуват.

"Това е бунтът им. На следващите избори ще е още по-трагично. Изборният ден е извън контекста на демократическите ценности, но не само у нас. Спасението, което вече е факт, е тотален бойкот на сегашните европейски политически елити. Защо престанахме да се интересуваме в чий ръце е съдбата на децата ни? Днес са деца, но утре са народ. Отдавна и републиката не ни е парламентарна, нито пък е република", коментира още той.

Според писателя в политиката или си някой, или си на някого.

"Отдавна сме загубили всички видове суверенитети. Но най-страшна е загубата на суверенитет върху образователната ни система. Другите държави се усетиха. А ние сме готови да продадем бъдещето на поколението и на неродените още срещу грантове и срещу това някой да ни спонсорира някой учебник", подчерта Димитър Недков.

Той прогнозира бунтове в Европа.

"Предполагам, че Франция я очакват събитията от 1968 година. Макрон разпуска парламента, а не си дава сметка за собствената вина. Защо не насрочи и президентски избори? Макрон никога не е бил французин като президент на Франция, той е от сектата на катастрофиралата либерална концепция", добави писателят.

Виж коментарите (0)

Още по темата (614):
28.06.2024 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
27.06.2024 Проф. Александър Маринов: Реалната възможност да се състави правителство клони към нула
27.06.2024 Илия Зюмбилев: Оставам със силна вяра в Бог и в светлото бъдеще на Пловдив и областта
27.06.2024 Пловдив има нов заместник областен управител - Нурджан Караджова
26.06.2024 Иван Петков- Бебето: БСП е в огромна криза
26.06.2024 Изненадващо решение: Пловдив има нов областен управител!
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).