Meteo Balkans: Това се случва веднъж на 1,4 милиона години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 02.09.2024
2771
"В България тази аномалия въобще не се и коментира, но припомняме, че ние бяхме първите отварящи за дискусия тази тема. В Сахара вали дъжд! За това не се е говорило много, но безпрецедентно събитие се развива в района на Сахара в Северна Африка.", припомнят от сайта Meteo Balkans. 

От сайта обясняват:

"Тропически вълни се насочват от екваториалната  депресия на север към Сахара, вместо да се движат към Атлантическия океан. Това е една от причините, поради които сезонът на урагани в Атлантическия океан е толкова слаб.

Аномалиите в прогнозата за валежите там в момента са практически нечувани, като достигат 6 стандартни отклонения над нормалното.

За да се постави това в перспектива, използвайки дневен времеви период, събитие с 6 отклонения може да се очаква да се случи веднъж на около 1,4 МИЛИОНА години. Това не означава, че точно това ще се случи, но да го видим в прогнозите след наблюдаваното това лято е наистина поразително.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).