ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министрите Мутафчиев и Петков участваха в дискусия за ограничаване на жертвите по пътищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 29.03.2007Коментари (0)1131
Министрите на транспорта Петър Мутафчиев и на вътрешните работи Румен Петков подкрепиха инициативата на bTV и в. „24 часа": „Ако си пил - слез, искам да стигна жив!". Те взеха участие днес в организираната от двете медии дискусия. Целта на срещата беше да бъде подпомогнат законодателят преди второто четене в парламента на промените в Закона за движението по пътищата да приеме действащи текстове, които да спомогнат за ограничаването на жертвите по пътищата. В дискусията взеха участие и председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Йордан Мирчев, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, главният редактор на в. „24 часа" Венелина Гочева, главният редактор на „Новини, актуални предавания" на bTV Люба Ризова, водещата на предаването "Тази сутрин" на bTV Анна Цолова, народни представители и представители на неправителствени организации.

Министър Мутафчиев съобщи, че Министерството на транспорта е подкрепило идеята за въвеждането на психологическо изследване на водачите, на които е било отнето свидетелството за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта между 0.5-1.2 на хиляда включително, когато нарушението е извършено повторно. Създадена е и възможност за провеждането на изследване за психологическа годност на водачи на МПС при постъпването на работа или при други случаи по искане на държавни, общински, обществени и частни организации, сдружения и търговци.

Министър Мутафчиев обяви и превантивните мерки, които трябва да се приемат срещу употребата на алкохол от професионалните водачи, извършващи обществен превоз на пътници и товари, а именно - издаване на Наредба за предпътните медицински прегледи съвместно с Министерството на здравеопазването. Като елемент от тези прегледи се предвижда и проверка за употреба на алкохол от водачи преди началото на превоза. Фирмите-превозвачи ще бъдат контролирани по-строго за липса на технически средства за проверка на алкохол на своите водачи и включително ще бъдат санкционирани при допускане на нарушения. До този момент такива изисквания са поставени пред превозвачите, извършващи пътнически превоз.

Министър Мутафчиев изрази още своята подкрепа за предложените текстове в проекта за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, отнасящи се до намаляване на границата за наличието на алкохол в кръвта в следствие на неговата употреба, отнасящи се до водачите със стаж до 2 години, водачите на двуколесни превозни средства и водачи на МПС за обществен превоз на пътници и опасни товари, от 0,5 промила на 0,2 промила. Той изрази мнение, че на хората с установена алкохолна и наркозависимост трябва да им бъде отнето ли да не им бъде давано свидетелство за правоуправление на МПС до излекуването им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Шофьор загина след удар в стълб на бул. "Мария Луиза"
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1478) 45%
Не (1548) 47%
Не мога да преценя (270) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: