Министър Добрев открива в Пловдив заседание на Комитета за наблюдение на ОП "Конкурентоспособност"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:35 / 30.11.2012
2083
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие единадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Конкурентоспособност". Събитието ще се състои днес, 30 ноември 2012 г., от 9.00 ч. в парк-хотел "Санкт Петербург" в Пловдив.

Заседанието на Комитета ще бъде председателствано от главния директор на ГД "Европейски фондове за конкурентоспособност" Кирил Гератлиев. Ще вземат участие и представителите на Европейската комисия Реналдо Мандметс, Атанасиос Софос и Елица Бейска от ГД "Регионална политика", както и представителите на Европейския инвестиционен фонд Джордж Гиакомакис и Христо Стоянов.

На форума ще бъде представен и обсъден напредъкът в изпълнението на ОП "Конкурентоспособност" през 2012 г., както и индикативната годишна работна програма за 2013 г. Сред темите на дискусии ще бъдат и критериите за избор на операции по следните процедури на ОП "Конкурентоспособност": "Развитие на приложните изследвания в изследователските организации в България", "Внедряване на иновации в предприятията", "Изграждане на междусистемна газова връзка България - Сърбия" и "Подкрепа за развитието на клъстерите в България".

Управляващият орган на програмата ще направи предложение за увеличаване бюджета на процедурата за "Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги". Ще бъде предложено и включването на Агенцията за устойчиво енергийно развитие като нов бенефициент по приоритетна ос 4 на програмата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...
Тежка катастрофа затвори път в Северна България
Икономист посочи единственото решение, за да се увеличат заплатит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).