ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Добрев убеждава китайски фирми да правят кари в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 20.11.2012Коментари (1)2668
© Plovdiv24.bg
През втория ден от посещението си в Китай министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се срещна с няколко компании от азиатската страна, които проявяват интерес да инвестират в страната. 

"България е подходящо място за вашите инвестиции не само защото е най-конкурентната инвестиционна дестинация в Европа, но и защото имаме дългогодишен опит и традиции в производство като вашето. Ние сме единствената страна в ЕС, където себестойността на продукцията ви ще бъде сравнима с тази в Китай." Това каза министър Добрев по време на срещата си със заместник-генералния директор на Noble lift Гари Динг. Компанията е световният № 1 производител на транспалетни колички и кари и в момента търси дестинация за свои инвестиции в Европа.

По думите на министър Добрев както страната като цяло, така и регионът на Пловдив в частност, имат потенциал за развитие на производството на транспалетни колички и кари.

"В целия свят, когато се каже "мотокар", всички свързват това с България", илюстрира ситуацията Добрев.

Той покани мениджмънта на Noble lift да посети България и да се запознае на място с условията за инвестиции у нас. 

Компанията Yutong Bus, която е един от водещите световни производители на автобуси, проявява интерес да започне производство в България в партньорство с "Литекс Моторс". В момента между двете компании текат преговори, които се очаква да бъдат финализирани скоро. Това стана ясно по време на срещата на министър Добрев с представителите на Yutong Bus Кент Чън и Бери Люй. 

Yutong Bus държи 25 % от вътрешния пазар и 15 % от износа на автобуси, произвеждани в азиатската страна. През изминалата година компанията е произвела 46 700 автобуса и планира през тази броят им да достигне до 52 000. 

Министър Добрев представи пред Чън насърчителните мерки, които предлага страната ни на чуждите инвеститори. Специално внимание сред тях бе отделено на персоналния асистент, който трябва да подпомага контактите на всеки инвеститор с местните власти. Чен изрази задоволство от предоставените възможности.

Компанията Yutong Bus проявява интерес към производството на автобуси за нуждите на обществения градски транспорт, специални автобуси за училищата, както и междуградски автобуси. 

Технологията за отглеждане на маслодайни рози в България бе в центъра на вниманието на китайската компания New margin ventures по време на срещата на министър Добрев с висшия й мениджмънт. 

"Уникалната комбинация от подходящ климат и почви превърнаха България в един от водещите износители на розово масло, което е главна съставка за парфюмерийната индустрия в света", каза Добрев на своите домакини.
New margin ventures инвестират в компании от различни сектори. 

Портфейлът им включва капитали на стойност повече от 1 млрд. долара в над 150 фирми от IT сектора, здравните услуги, технологиите за устойчиво развитие и други. В отговор на интерес от тяхна страна, министър Добрев представи и перспективите за местен добив на газ в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А фирмичките на бившите директори на Рекорд какво ще правят? Димекс,Вирус,Апекс, Линде-то на Иван, ще стоят и ще подсмърчат отстрани?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: