Министър Хинков: Здравната ни система е фрагментирана

Автор: Самуил Иванов
Коментари (1)
12:41 / 07.11.2023
851
Нашата здравна система е фрагментирана. Тази фрагментация обяснява нейната неефективност. Ако един болен влезе в болница, той след това се връща там, където е бил. Не се проследява даи той се е излекувал. Това заяви министърът на здравеопазването Христо Хинков по време на участието си във форума Powers Summit, предаде репортер на "Фокус"

"Именно тази фрагментация, съчетана с всякакви други интереси, води до това, че наливаме средства в тази система, но резултатът не е добър. Чух, че нашите болни, продължават да са болни, че нашата смъртност е най-висока, че нашата система не е ефективна", каза министърът.

"Тази пандемия разкри слабостите на нашата система", категоричен бе той. 

По думите му след пандемията обаче болниците са започнали развитието на инфраструктурата си, така да бъдат поемани потоците от пациенти.

"Обнадежден съм обаче, че в много болници се развива едновременно система на централизирано кислородоподаване, което се оказа ключово за спасяването на редица болни и осигуряване на инфраструктура, която да разделя потоците (бел. от ред. – потоци от пациенти)", каза министърът.

Хинков обяви, че във Варна се подготвя създаването на инфекциозна клиника, която да поема пациенти целогодишно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Почитаме един от учениците на Исус. Хора с красиви имена празнува...
Какво време да очакваме днес?
Фолкпевица катастрофира, колата е по таван!
Първи подробности за тежката катастрофа на прохода Петрохан
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).