ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Петков очерта основните приоритети на МВР за 2007 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 14.12.2006Коментари (0)1033
©
“Имаме амбицията да сме водеща държава в обезпечаването на координацията и организацията на работа на граничните служби в Черноморския регион и водеща държава в изграждането на Център за обучение на кадри в борбата срещу организираната и тежка престъпност”- заяви министърът на пресконференция по време на националното съвещание на МВР.

Определяне на приоритетите за следващата година е темата на днешното национално съвещание на Министерството на вътрешните работи. В него участват ръководството на МВР, директори на национални и регионални служби. Гости на съвещанието са главният прокурор на Р България Борис Велчев, директорът на НСлСл Ангел Ангелов, директорът "Сигурност - ВП и ВКР” генерал-майор Орлин Иванов, зам-директорът на НРС Людмил Ангелов, секретарят на Съвета по сигурността към правителството Петко Сертов. Сърдечно им благодаря, че участват в днешното съвещание, каза министър Румен Петков при откриването на пресконференцията, защото “приоритетите на МВР не могат да бъдат реализирани без екипния принцип, който наложихме преди месеци и който дава вече своите резултати”.

Министър Петков очерта четири основни приоритета за следващата година, по които ще работи Министерството на вътрешните работи.
Първият е свързан с недопускане на терористичен акт на територията на страната. Основната функция в набирането, анализа на информация, предложения и разпореждания за конкретни стъпки и действия в тази сфера е на Национална служба “Сигурност”.

Второ основно направление на работа е задълбочаването и реализацита на стратегията “Полицията в близост до обществото”. Тя има няколко компонента, но главният въпрос е свързан с работата на районните инспектори, познаването на територията, за която те отговарят, уменията да анализират процесите в този район, да познават критичните точки и фигури, както и да предлагат ефективни действия на полицията-поясни министърът.

Третият изключително важен за нас въпрос е модернизацията на Министерството на вътрешните работи, посочи Румен Петков. 5 милиона лева инвестиции ще бъдат вложени в доизграждането на ГДП в София, още 2 милиона - в Дома за настаняване на чужденци в Любимец. Част от инвестициите са насочени в изграждане на сградата на ОДП–Разград , доизграждане на РПУ-Хасково, ремонт на сгради на столични районни полицейски управления, газифициране на сградите на полицията в София, Варна, Горна Оряховица, Нова Загора, закупуване на минимум 150 нови автомобила, компютри и хардуер. 6 милиона лева са отделени за закупуване на друга техника, в т.ч. медицинска, система за автоматично заснемане на нарушения, цифровизиране на районните полицейски управления. Министър Петков поясни, че освен от бюджета на МВР, средствата за модернизацията ще се търсят и от европейските програми, както и в рамките на двустранното сътрудничество.

Международната дейност и сътрудничество са четвъртият основен приоритет в дейността на МВР за следващата година. Министър Петков потвърди, че днес парламентът е ратифицирал Конвенцията на членство на България в Европол. На 18 декември на двудневно посещение в България пристига директорът на Европол г-н Макс-Петер Ратцел. “Ще имаме възможност да го запознаем с организацията на работа на Националното бюро-Европол и да представим солидните си аргументи за ускоряване на пълноправното участие на Р България в европейската полицейска организация от 1 януари 2007 г. - двустранното сътрудничество, участието във всички полицейски структури на ЕС, партнирането на територията на Балканския регион и на Югоизточна Европа. “Имаме амбицията да сме водеща държава в обезпечаването на координацията и организацията на работа на граничните служби в Черноморския регион и водеща държава в изграждането на Център за обучение на кадри в борбата срещу организираната и тежката престъпност.”

В заключение министър Петков отново подчерта, че една от водещите задачи и през следващата година ще остане задълбочаването на сътрудничеството между МВР, прокуратура, следствие, звената на МФ – Агенция Митници, Агенция по приходите, Агенция за финансово разузнаване, а също и Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. “За нас е изключително важно ефективността на работата ни да бъде оценена от българското общество и от нашите европейски партньори.”







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1513) 45%
Не (1590) 47%
Не мога да преценя (275) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: