ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Тагарев във Военната академия: Бъдете хора – носители на ценности и интегритет
Автор: ИА Фокус 19:10 / 04.09.2023Коментари (1)1212
©
"Военната академия "Георги С. Раковски“ е авторитетен национален и международно утвърден център за военна наука и висше военно образование и има престижно място сред българските висши училища“. Това каза в приветствието си при откриването на академичната учебна 2023/2024 г. министърът на отбраната Тодор Тагарев днес, 4 септември. Към обучаемите той се обърна с думите: Пожелавам Ви успешна академична година, в която не само да натрупвате нови знания и да извличате най-новите уроци от практиката на военното дело, но и да продължавате да градите себе си като професионалисти. И най-вече да бъдете хора, носители на ценности и интегритет.

"Всяка система за сигурност в най-голяма степен се нуждае от знаещи, можещи, подготвени и мотивирани специалисти“, подчерта в приветствието си началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев. Ръководството на академията има намерение да разкрие три нови магистърски специалности – "Сигурност и отбрана“, "Разузнаване и контраразузнаване“, "Национална сигурност, превенция и защита на инженерната инфраструктура“, съобщи генерал-майор Тодор Дочев и подчерта, че по този начин Военната академия ще продължи да отговаря на потребностите на обществото в областта на националната сигурност.

Съгласно дългогодишната традиция в зала "Тържествена“ министърът на отбраната изнесе първата лекция за новата учебна година.

"За да се справим със съвременните предизвикателства, заедно с моя екип сме решени в следващите няколко месеца да направим Стратегически преглед на отбранителната политика. Целта ни е да адаптираме тази политика, като прегледаме и оптимизираме редица ключови процеси. До края на годината ще фокусираме вниманието си върху следните основни въпроси: набиране, развитие, задържане, освобождаване и социална адаптация на личния състав; развитие на способностите за осигуряване от страна-домакин; изграждане на устойчивост на отбраната в информационното пространство срещу дезинформация, пропаганда и когнитивно въздействие; способности за киберотбрана; привличане на предприятията от българската отбранително-технологична и индустриална база за изграждане и развитие на способности; иновации, научноизследователска и развойна дейност и национално позициониране в европейската и евроатлантическа отбранителна технологична и индустриална база; структура, численост, дислокация, командване и управление на Въоръжените сили; военновременни задачи на публични и частни организации; и др. Всичко това ще ни даде необходимата основа за най-ефективно изграждане и развитие на отбранителните способности и ще ни позволи да постигнем приоритетните цели на управленската програма на правителството в сектор "Отбрана“, посочи той.

В лекцията си министърът на отбраната подчерта още, че в новата стратегическа реалност основният фокус на отбранителната политика е укрепването на нашата национална отбрана като елемент от отбраната на НАТО. Затова ще продължим с изпълнението на залегналото в Програмата за развитие на отбранителните способности до 2032 г., със специален фокус върху ускорената подготовка и реализиране на проектите за изграждане на тежка механизирана бригада и свързаните с гарантиране на сигурността в Черно море.

На официалното откриване на новата учебна година присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на образованието проф. Галин Цоков, висши офицери от Българската армия, народни представители, посланици и гости.

Тържествено бе открит Център за компютърно подпомагане учения и симулации и кабинет за чуждоезиково обучение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 04.09.2023 г.
0
 
 
Къде са тези две неща в България????? Такова Чудо Няма!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: