Министър Запрянов: МО не разчита само на увеличението на заплатите на личния състав

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:19 / 24.08.2024
1995
"Хората в отбраната и бойните способности на Българската армия трябва да бъдат дългосрочният ни приоритет“. Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти по време на деня за медии и гости на съвместната българо-американска тренировка "Тракийско лято – 2024“ днес, 24 август.

"Необходимо е да се справим с некомплекта в Българската армия, защото за провеждането на всяко учение и тренировка, са необходими подготвени военнослужещи“, уточни министър Запрянов. "Министерството на отбраната не разчита само на увеличението на заплатите на личния състав. Ще бъде разработена специална комуникационна кампания за представяне на предимствата на професията, насочена към наемане на военнослужещи и най-вече към задържане на хората, които вече са обучени, имат опит и перспективи за реализация. Целим да задържим именно тях за по-дълго време на служба в Българската армия, за да се поддържат наличните способности“, разясни министърът на отбраната Атанас Запрянов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Сред другите ключови приоритети той определи, че продължават да стоят модернизацията на армията и помощта към Украйна. "Тази помощ не е безвъзмездна, тези пари ще бъдат използвани за модернизацията на въоръжените ни сили“, посочи министърът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).