Министър Запрянов се закани да уволнява

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:02 / 06.10.2024
448
Разполагам с информация, че към средата на месеца ще завърши анализа на черната кутия и ще има подписан доклад с изводи и констатации. Това каза в предаването "На фокус" по Нова тв министърът на отбраната Атанас Запрянов във връзка с черната кутия на разбилия се самолет L-39 около Пловдив. 

Той допълни, че това е голям удар по нашите ВВС. Загубихме двама опитни пилоти. Във въоръжените сили не приемам оправдания при загубен човешки живот. Искам комплексна оценка и разследване, и който е допуснал грешка, да си понесе последствията. Възможно е освобождаване на командни длъжностни лица, каза още той. 

Атанас Запрянов заяви, че има проблем със запаса - с хората, които водим на военен отчет и ако се наложи да ги мобилизираме. Как ще готвим запаса в бъдеще? Защото последните запасни с военна подготовка е от 2007 г. Оттогава досега не сме успели да подготвим военно гражданите. Видяхме, че Русия проведе няколко вълни на мобилизация, а Украйна също извършва мобилизационни мероприятия, предупреди военният министър. 

За ракетите "Джавелин" предстои да сключим договор, за всички бойни машини - това е третият договор с "Дженеръл Дайнамикс", който сме сключили със САЩ, каза още той.

По думите му България ще разполага за всяка бойна машина да има такава противовъздушна отбрана. Говорим за една бригада, която трябва да оборудваме с бойните машини. За договорът за бомбите за F-16 от "Боинг" - ние не купуваме самолетите F-16 без въоръжение. Освен самолетите към тях има съответното въоръжение. Бомбите са с прецизно насочване. Можем да кажем, че когато програмата се изпълни изцяло, няма да има невъоръжени изтребители, добави военният министър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (73):
02.10.2024 Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са да спасят околните от падащия самолет пред собственото си спасение
02.10.2024 Министър Запрянов: Няма загубени данни от черната кутия на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет
01.10.2024 Четат данните от черната кутия на разбилия се самолет на "Граф Игнатиево"
30.09.2024 Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата пилоти
26.09.2024 Става ясна причината за катастрофата със самолет край "Граф Игнатиево"
22.09.2024 Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Още новини от Национални новини:
Кметът на Бургас с призив за кръводарители
Биршен Ибрямова: Мъжът ми е следен и подслушван
За една вечер: Мъж осъмна без пари в банковата си сметка
Жена загина, а двама души са болница след тежка катастрофа на "Тр...
Синоптиците с актуална прогноза за следващата седмица
В готовност сме за незабавно оказване на хуманитарна помощ на Бос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).