Министър-председателят Кобургготски ще присъства на премиерата в обновената Миланска скала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:57 / 07.12.2004
684
По покана на кмета на Милано Габриеле Албертини министър-председателят Симеон Сакскобургготски ще присъства на откриването на музикалния сезон в обновената сграда на Миланската скала. Премиерът замина днес следобед, придружен от съпругата си Маргарита Сакскобургготска, съобщиха от правителствената пресслужба. По традиция на премиерата на сезона в Миланската скала се канят държавни и правителствени ръководители, известни личности от всички сфери на обществения живот.
В рамките на краткото си посещение в Италия, премиерът ще проведе и неофициални срещи с представители на италианския бизнес. До завръщането му утре, функциите на министър-председател ще изпълнява вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева.
Довечера официалните гости ще гледат операта "Признатата Европа" на Антонио Салиери, с която театърът "Ла Скала" е бил открит през 1778 г. Диригент ще бъде Рикардо Мути. Градските власти на Милано планират да покажат на живо представлението, с което ще бъде открита обновената сграда, на огромни екрани навън и в театрите "Арчимболди" и "Дал Верме", се казва още в съобщението.

"Ла Скала" ще отвори врати след цели три години реконструкция. Сега тя вече е не само най-известната и най-стара опера в света, но и една от най-модерните. Нейното обновяване е дело на най-добрите италиански майстори и плод на инвестиции от 60 млн евро. Билетите за първото представление след дългогодишното прекъсване отдавна са изкупени, а на премиерата са поканени държавни глави и видни световни личности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Аферата с диригента: Установиха още далавери!
Важни промени и информация от МОН за матурите за 4, 7 и 10 клас
България и Украйна подписват споразумение
Около 720 секции за вота в чужбина
Бъдещата детска болница ще разполага с над 400 легла, 18 операцио...
Кола застина перпендикулярно на пътното платно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).