Министър пътува 355 минути до морето с новите модерни вагони

Автор: Неда Узунколева
Коментари (2)
14:55 / 22.06.2024
17041
Новият подвижен състав изцяло отговаря на нашите очаквания. Оттук нататък можем да предложим на хората в тези влакове в пъти по-голям комфорт. Това каза в Бургас министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на слизане от първия влак с модернизирания подвижен състав. Транспортният министър беше един от пътниците, пропътувал разстоянието от София до Бургас с новите вагони. С него в композицията пътуваха и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев и управителят на БДЖ-Пътнически превози Венцислав Славков.

Министър Гвоздейков посочи, че новозакупените вагони са най-доброто, което може да бъде направено за железопътния транспорт у нас за толкова кратко време. "Очакваме другата седмица да бъде доставена втората партида от 19 вагона. Разпоредил съм на БДЖ-Пътнически превози да продължат преговорите с "Дойче бан“ за закупуване на още вагони“, заяви той.

По отношение на времепътуването министърът обясни “пристигахме по-рано от предвиденото на почти всяка гара, но имаме разписание и то трябва да бъде спазено“. Той допълни, че има три участъка с доста сериозен ремонт, където скоростта е ограничена до 25 км/ч. "Ако бъдат забързани действията по тези ремонти, можем да постигнем още по-кратко пътуване между София и Бургас по Подбалканската линия“, подчерта Гвоздейков.

Относно опазването на вагоните, министър Гвоздейков бе категоричен, че е крайно време хората да променят съзнанието си и да бъдат по-отговорни към общата собственост. "Културата в Европа е друга, но трябва да разберем веднъж завинаги, че ние също сме част от Европа“, заяви транспортният министър.

Същата композиция ще отпътува от Бургас за София днес в 16:00 часа. Двата влака ще се движат по този маршрут всеки ден до края на летния сезон.

Виж коментарите (2)

Още по темата (357):
24.06.2024 БДЖ увеличава влаковете за Бургас
24.06.2024 Нощният влак София-Бургас е дошъл в Пловдив с близо 3 часа закъснение
22.06.2024 Новият модерен влак тръгна за морето
19.06.2024 Жена: Изпържих се! Все едно пътувам до Китай!
18.06.2024 БДЖ показа новия влак с климатик - от София до Бургас за 355 минути
17.06.2024 Променят разписанието на някои влакове
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).