Митничари спряха контрабанда с черни трюфели

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:30 / 03.06.2024
3646
На 26.05.2024 г. на пункта пристига лек автомобил с турска регистрация на път от Турция за България. Водачът - български гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки, които да декларира, съобщиха от Агенция "Митници".

По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия сред багажа в колата са открити полиетиленови торби, съдържащи деликатесните гъби от вида черен летен трюфел с общо количество 60 кг.

За подправката, характерна за модерната кулинария, водачът не е представил също и официален сертификат за внос, като за случая е уведомен представител на Българската агенция по безопасност на храните на пункта.

На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).