НДСВ, ДПС и ''Новото време'' подписаха споразумение. Очаквани промени в кабинета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:18 / 07.02.2005
1086
Споразумение за взаимодействие и сътрудничество, с което се полага основата на разширена либерална коалиция, подписаха премиерът Симеон Сакскобургготски, лидерът на ДПС Ахмед Доган и председателят на партия “Новото време” Емил Кошлуков. В споразумението са залегнали четири основни точки - на първо място в споразумението се посочва, че чрез него ще се преодолее парламентарната криза в страната. След това се отбелязва, че Новото време е прието като пълноправен член на коалицията, отчитат се успехите на либералното правителство и се изразява надежда, че страната ни ще спази всички поети ангажименти преди 25 април, за когато е предвидено подписването на договор със страната ни за присъединяване към ЕС, предаде Focus news.
Споразумението между трите либерални субекта не само разширява либералното пространство, но и показва последователност в нашите действия, заяви премиерът Симеон Сакскобургготски. Тази последователност ще позволи на правителството да изпълни управленската си програма, а това е важно за обществото, имиджа и името на България в чужбина, особено в Брюксел.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган подчерта, че с акта на подписването на споразумението се полага фундамента за разширена либерална коалиция за управление на страната.
“Новото време” няма да бъде удовлетворено, ако няма смяна на министри в кабинета, категоричен бе лидерът на партията Емил Кошлуков.
Според депутата от “Новото време” Господин Чонков заяви, цитиран от Дарик радио, че вицепремиерът Лидия Шулева, регионалният министър Валентин Церовски и някои други членове на правителството ще си тръгнат в следващите днипредаде Дарик радио.
Коалиция за България, ОДС, СДС и Народен съюз декларираха, че подкрепят вота на недоверие към правителството, подготвян от опозиционните партии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).