НИМХ издаде предупреждение

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
16:00 / 12.09.2024
2646
Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Източна България ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 26°, съобщиха от НИМХ.

В няколко области е обявен жълт код за интензивни валежи. Това са Видин, Монтана, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград.

В планините ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места, главно по южното крайбрежие видимостта ще е временно намалена. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
16.09.2024 Ще ни удари ли циклонът "Борис"?
11.09.2024 Мощна буря с дъжд и гръмотевици удари Черноморието в ранните часове
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).