НСБОП: Престъпни групировки влагат парите си в екотуризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:20 / 02.02.2005
1564
Престъпни групировки влагат парите си в екотуризма - в строеж на хотели и заведения. Това заяви днес във Варна началникът на НСБОП генерал Валентин Петров. Според него голяма част от новите строежи са правени със средства с неясен произход, нямат и Акт 16. Освен Варна и Бургас това важи и за курортите Банско, Боровец и Пампорово, уточни антимафиот №1.
Ген. Петров заедно с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов присъстваха днес на анализа за дейността на РДВР-Варна през миналата година.
Ген. Борисов призова кмета и областния управител на морския град да лобират за приемане на закон за проституцията. Проблемът е особено актуален за курортните места, каза Борисов. Той посочи като основна слабост, включително на варненската дирекция на вътрешните работи, кражбите на коли и тяхната разкриваемост. Нужни са и промени в текстовете за кражбите на коли, които да гарантират строги санкции за нарушителите, каза генералът. Друг недостатък в работата на полицията са домните кражби, чиято разкриваемост за страната е ниска - едва 35 процента.
Източник: varnapool.net

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).