ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
НСБОП задържа двама интернет-измамници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 01.04.2005Коментари (0)1467
©
Две операции реализираха в последните 2 дни антимафиотите от новосформираният сектор “Интелектуална собственост, търговска марка, компютърни престъпления и хазарт” в НСБОП, съобщиха от МВР. Съвместно с колегите си от Русе те разкриха двама мъже, които са извършвали измами в цял свят посредством интернет. Проверката установи, че има десетки случаи на измамени граждани на Полша, Канада, Пакистан, Индия, Румъния и Великобритания. Двамата се представяли за фирма-производителка на компютри и получавала между 300 и 600 щатски долари или евро за компютърни конфигурации или консумативи, без да ги доставят на клиентите. Според признанията на задържаните Г.Т. и П.В. те измислили схемата за измама през 2004 г.. Г.П. създал фалшив сайт http://eurotekcdr.tripod.com/index.html на фирма “Еуротек” ЕООД и електронна пощенска кутия eurotek@mail.bg. На сайта те публикували снимки на халета на заводи за сглобяване на компютри, на пристанищата в Бургас и Варна. Двамата твърдели, че в пристанищните комплекси притежават офиси за спедиция на стоки и че за тях работели над 120 души, 8 инженери и икономисти. Русенците водели активна кореспонденция от фиктивния мейл на фирмата и убеждавали клиентите на фирмата чрез изключително ниски цени и сигурна доставка. Фирмата се представлявала от управителя-фантом на име Ивелин Александров, който искал парите за конфигурациите да бъдат преведени на името на Г.Т. на реален адрес в Русе чрез специализирана фирма за бързи парични преводи. След получаването на парите двамата изчезвали.
В хода на полицейската операция от домовете им и от офиса на истинската им фирма са иззети 4 компютъра. Срещу двамата измамници е образувано следствено дело в Окръжна следствена служба Русе.
Антимафиотите реализираха операция по противодействие на организирането на незаконна хазартна дейност и иззеха нелицензирани игрални автомати на територията на Варна и региона. Това е първата мащабна акция преди началото на активния туристически сезон, а подобни операции се планират през целия летен сезон. В последните няколко години българската морската столица се превърна в център на незаконните залагания, като допълнителна атракция и развлечение за чуждите и българските туристи.
В рамките на мащабната акция полицията провери общо 15 набелязани обекта във Варна, Девня, Суворово, Белослав, Вълчидол, Игнатиево. От тях са иззети общо 113 игрални автомати, като най-много са установени в обекти във Вълчидол - 29, в зала в с. Игнатиево – 22. По-голямата част от хазартните игри са организирани в партерни етажи, мазета и кафенета. Нито един от собствениците на игралните автомати не е представил разрешение за организиране на хазартни игри. Съставени са 9 акта за установени нарушения от инспектори на Държавната комисия по хазарта. Всички игрални автомати са иззети. Материалите от проверката ще бъдат предоставени на Районната прокуратура в град Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:
Празник е
08:02 / 02.10.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Зима 2024/2025 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: