Над 2000 електронни подписа ще бъдат раздадени на администрациите в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 03.09.2006
1744
Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще предостави в следващите месеци общо 2150 електронни подписа на всички административни структури в страната. Това каза министър Николай Василев на среща в Несебър с областните управители и управителния съвет на НСОРБ.

Представителите на регионалната и местната власт обсъдиха предстоящите промени в законодателството във връзка с електронното управление и организацията на административното обслужване. Бяха обсъдени също така подготовката на предстоящите президентски избори, както и участието на областните и общинските администрации в оперативната програма “Административен капацитет”.

През септември ще започне вторият етап от обученията по информационни технологии за служителите в администрацията, в който ще се включат още 10 000 души и така общо за годината ИТ курсовете ще преминат над 20 хил. служители. Министър Василев припомни, че поради големия интерес и благодарение на икономии в бюджета на МДААР допълнително ще бъдат обучени 5000 служители по английски език, с което техният брой ще стане общо 12 000 за тази година.

Министър Василев благодари на кметовете и областните управители за доброто партньорство и допълни, че след присъединяването на страната ни към Европейския съюз все повече ще се засилва ролята на местната власт. Той акцентира и върху важността на изграждането и развитието на електронното правителство като средство за улесняване на работата на администрацията. Електронното управление ще намали пречките пред бизнеса и като цяло ще подобри инвестиционния климат в страната.

По отношение на техническата организация на изборите министър Василев припомни, че има специален раздел в интернет сайта на министерството, в който всички общински и областни администрации могат да намерят всички нормативни документи, свързани с провеждането на изборите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В Бургас спасиха премръзнало бебе, изхвърлено на улицата
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Българинът не сяда на масата без месце
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).