Над 90 килограма марихуана задържаха митничари ГКПП "Кулата"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:13 / 30.10.2023
948
91,5 кг марихуана задържаха митнически служители при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП "Кулата".

На 27.10.2023 г. митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" спират за проверка влизащ в страната през ГКПП "Кулата" товарен автомобил с българска регистрация. Извършено е сканиране на превозното средство и товара, при което е набелязана зона с подозрителна плътност в дъното на ремаркето. При извършената щателна митническа проверка митническите служители установяват във фабрични кухини в пода на ремаркето 81 пакета с общо 91.5 кг суха тревиста маса, която при полеви наркотест реагира на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД "Митница София" под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград. В хода на разследването е установено, че влекачът и полуремаркето са собственост на търговско дружество със седалище в гр. София.

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Н.М. (на 59 години), привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).