Надежда Нейнски: Където и да пътувам, хората знаят коя съм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:23 / 14.09.2024
1276
Тя е ключова фигура в Прехода и първата жена, станала външен министър на България. Независимо дали с фамилия Михайлова, или Нейнски, тя остана една от най-емблематичните дами в родната политика. Надежда Нейнски отвори вратите на дома и сърцето си в откровен и личен разговор с Деси Банова-Плевнелиева и рубриката "Тук и сега".

Външният министър на страната ни в периода 1997-2001 г. призна, че е била любопитно дете. Въпреки, че израснала в социалистическа България, където мечтите не можело да бъдат дръзки, Нейнски пишела стихове и превеждала поезия.

Като по-голяма се запалила по журналистиката и искала да кандидатства, но не ѝ разрешили. Записала българска филология и до днес е силно свързана с литературата, признава политикът.

"Където и да пътувам в Европа, хората знаят коя съм и се ползвам, нескромно казано с много добър авторитет", споделя Нейнски. Признанието идва по повод, че според нея тежестта на един човек си проличава, едва след като не заема важен пост. Казва, че неведнъж е искала да се откаже от политиката, защото е труден за вървене път. Имала и немалко разочарования. По думите ѝ обаче всичко си е струвало, предава NOVA.

"Той е мечтател и това е нещото, което може би най-много харесах в него. За него изкуството е неговата същност, а бизнесът е по-скоро инструмента, чрез който той се реализира като артист". Така Надежда Нейнски описва съпруга си Светлин.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).