Наем или покупка, кое е по-изгодно?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:27 / 21.06.2024
2539
Има ли балон при цените на имотите у нас и кое излиза по-изгодно за българина – да живее под наем или да си купи свое жилище? Темата коментира експертът по недвижими имоти Добромир Ганев.

"По отношение на обема сделки от средата на 2022 г. до края на 2023 г. бяхме в криза", посочи той. По думите на Ганев тази година за пръв път се е забелязал ръст в броя сделки в четирите най-големи града в страната, пише NOVA.

За София скокът е с 14%, в Пловдив – 4, във Варна сделките са се увеличили с 12 на сто, а в Бургас – със 7-8%. "Тези четири града са в топ 5 на най-достъпните жилища в бившия Източен блок. За Европа влизаме в топ 20 или 30", допълни експертът. Той обаче не се нае да каже дали в момента е по-изгодно да се купуват, или да се продават имоти.

"В този пазар има страшно голяма конкуренция, добрите условия на банките също подпомагат имотния бизнес и балон така и не се случи, въпреки прогнозите на някои експерти", каза Добромир Ганев. Той призна, че на практика в момента в България е по-изгодно да плащаме вноска по ипотечен кредит, вместо наем на жилище.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).