Най-големият каньон в Европа и втори в света се намира близо до България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:43 / 16.02.2024
2522
Какво знаем за Черна гора? Че е най-западната православна държава в Европа. Че граничи с Босна и Херцеговина, Хърватска, Сърбия, Албания, а през Адриатическо море и с Италия. Прехвърляме през ума си градовете Подгорица, Котор, Будва… и май не се сещаме за повече. За да запълни липсата на задълбочени познания за близката балканска страна, яснота даде представителят на посолството на Черна гора Йелена Филипович-Стоянов.

Йелена има магистърска степен по международни отношения от Руския университет за дружба между народите. Очевидно там е оставила ярка следа, защото г-жа Филипович-Стоянов става първият чужденец, получил медал като студент на поколението, магистър на поколението и специална награда за изключителен принос в науката за дипломната си работа.

Тя споделя в предаването  "Покана за пътуване" по БНР какви са идеите на правителството на Черна гора за развитието на туризма – основно перо в икономиката на страната, за тайните места и вкусните тайни, с които гостите могат да поглезят небцето си. Оказва се ,че няма нужда да ходим до Америка, за да видим величествени скали – каньонът на река Тара е най-големият в Европа и втори по големина в света след Гранд каньон.

А на Адриатическото си крайбрежие Черна гора крие плаж със ситен бял пясък, като на Малдивите, и това е любимото място за летуване на Йелена Филипович-Стоянов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).