Най-новата схема за измами у нас е факт!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:27 / 03.10.2023
2834
Нови подробности около мнимата служителка на "Топлофикация", обирала възрастни хора под предлог, че отчита топломери и водомери. Преди дни тя беше задържана от служители на Шесто Районно в София. 

Ето и схемата, разкрита от комисар Румен Костадинов, началник на Шесто РУ. "Тази дама прихваща отвънка на улицата възрастни хора, предимно жени, около 80-годишни. Пред тях тя казва, че е служителка на "Топлофикация" или на ВиК и предстои да отчита водомери и топломери. Докато ги заблуждава, успява да открадне парични суми и вещи, ценни и напуска", информира комисар Костадинов.

"Най-податливи и уязвими са децата и възрастните хора", добави той. И посъветва децата и внуците на възрастните хора редовно да им припомнят за възможни измами.

"Трябва да знаят, че ако някой отива и се представя за инкасатор, не е лошо да звъннат на децата си, за да им кажат", посочиха от полицията.

Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в полицията, след като установила, че от дома й е извършена кражба на парична сума.

Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева.

39-годишната жена е от Перник. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).