Наказват един от прокурорите от случая "Осемте джуджета"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26
846
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Димитър Франтишек  – прокурор в Софийска градска прокуратура. Решението е на основание чл. 316, ал. 1 от Закона за съдебната власт.

Колегията избра чрез жребий дисциплинарен състав: Светлана Бошнакова - председател и докладчик, Калина Чапкънова и Огнян Дамянов.

Припомняме, че август месец тази година изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на прокурор Димитър Франтишек Петров.

Искането бе изготвено въз основа на доклад от цялостна проверка, извършена от екип от прокурори от Върховна прокуратура и Апелативна прокуратура-София, на работата на прокурор Петров в периода 30.06.2021 г. - 28.06.2024 г.

При ревизията са проверявани всички неприключили досъдебни производства и преписки, с които Петров е бил ангажиран, както и спрените досъдебни производства, които е наблюдавал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Забраниха продажбата на райски газ окончателно
Ученик от Бургас намери телефон и се изненада кой го е изгубил!
Силно земетресение удари Турция
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите на 27 окт...
От полезни до вредни: Все повече са случаите на хора със запушена...
Водещи бензиностанции правят отстъпка от цената на горивата при е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).