Намаленията на БДЖ за ученици и младежи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 14.09.2005
1329
Железопътната компания предоставя 30% намаление от редовната цена на билетите на учащите, които си закупят железопътна карта "Учащ". Картата се издава на учащи (до 26 навършени години) от всички категории училища и висши учебни заведения, които предлагат редовно обучение. Необходимо е уверение от учебното заведение и студентска книжка (за студенти и аспиранти). При представяне на тази железопътна карта учащите ползват 30% намаление от редовната цена на билети и абонаментни карти за 2-ра класа на бързите и пътнически влакове. Цената на картата е само 1 лв., а срокът на валидност е от 1-ви октомври до 30-ти септември на следващата година. Това важи в случай, че в уверението не е посочен друг срок или до датата на навършване на 26-годишна възраст на притежателя.

"БДЖ" ЕАД предлагат и атрактивна оферта за групови пътувания на учащи. При пътувания в организирана група, съставена от минимум 10 учащи на възраст до 26 навършени години, се ползва 75 % намаление от редовната цена на билета. Заявките за групови пътувания трябва да съдържат и поименен списък в два екземпляра с посочена дата на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение. При пътуване на учащи от различни учебни заведения, в поименния списък срещу името на всеки участник в групата се посочва учебното заведение и участниците в групата задължително трябва да представят железопътна карта “Учащ”. Пътуващите придружители (1 на 10 учащи) могат да ползват намалението, с което пътува групата. Предварителна продажба на груповите билети се извършва в железопътните бюра и гарите до 5 дни преди датата на пътуването. Билетът за групово пътуване задължително се издава за отиване и връщане.

"БДЖ" ЕАД пожелават на учащите успешна учебна година и приятно пътуване!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).