Не посещавайте делфинариумите и атракциите с животни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:26 / 23.08.2024
1924
Откажете се от делфинариумите и аква атракциите с животни. За това споделят от фондация "Четири лапи".

Не посещавайте водни паркове с представления на делфини, тюлени, китове или други морски животни. Също както в цирковете, водните обитатели, дресирани за туристическа атракция страдат много през целия си живот, заради лимитираното пространство и условията, в които биват отглеждани.

Условия на живот в плен: Резервоарите "клетки" във водните представления са малки в сравнение с огромните простори на океаните и моретата, които тези животни обитават в естествената си среда. Липсата на пространство води до разочарование, скука и стереотипно поведение, което дори може да доведе до самонараняване на животните.

Социална изолация: В дивата природа тюлените, делфините и косатките живеят в малки семейни групи, поддържайки сложни социални взаимоотношения. В плен те са отделени от семействата си и често са принудени да живеят с непознати животни или дори държани сами. Тази загуба на важни социални връзки води до стрес, поведенчески разстройства и депресия.

Нарушаване на естественото поведение: Във водните представления животните са принудени да изпълняват трикове и каскади, които по никакъв начин не съответстват на естественото им поведение и също понякога могат да доведат до наранявания.

Здравословни проблеми: Условията в резервоарите често не са неоптимизирани за здравето и на животните. Хлорираната вода, нивата на шум и липсата на естествена слънчева светлина могат да доведат до кожни проблеми, респираторни заболявания и отслабена имунна система.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).